Informace ZŠ

Školková zimní olympiáda

Školková zimní olympiáda

„Hurá sněží“, ozývalo se radostně z obou tříd.

Konečně napadlo pořádné množství sněhu, a tak nám výborné sněhové podmínky vnukly myšlenku uspořádat „Školkové zimní olympijské hry“

Školkovou olympiádu jsme zahájili symbolickým zapálením olympijského ohně vyrobeného z krepového papíru a ruličky od kuchyňských utěrek. Za zvuku písničky „Poupata „nastoupila obě družstva (Sovičky a Myšičky) ke složení olympijského slibu. Školková olympiáda mohla být zahájená.

První den (pondělí) se nesl v duchu tréninků v běhu na lyžích na třídě. V úterý nás čekaly závody v běhu na lyžích v připravených tratích na školní zahradě. Děti se postavily na start s velkým odhodláním dosáhnout cíle. A dařilo se jím to skvěle. Bojovaly se zemskou přitažlivostí statečně.  Jelikož jsme se všichni drželi hesla „není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, tak jsme si závody opravdu užili.

Ve středu se však vyplnila předpověď počasí a přišla obleva. Další olympijské disciplíny (biatlon, hokej, krasobruslení, rychlobruslení) jsme tak museli už plnit ve třídě. Ve čtvrtek nás čekal poslední olympijský den-slavnostní vyhlášení výsledků, předání diplomů a medailí. Nebylo vítězů ani poražených. Všechny děti se radovaly z medailí a diplomů, které si zasloužily za svoje odhodlání a chuť sportovat. Ukončení „Školkových zimních olympijských her“ bylo opravdu slavnostní. Poslechli jsme si a někteří i zazpívali, českou státní hymnu.

Olympiáda se vydařila. Měli jsme

radost, že jsme udělali alespoň trochu pro naše zdraví.

 

Zatím žádné komentáře! Můžete vložit první komentář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *