Informace ZŠ

Adventní čas

Adventní čas v MŠ

Adventní čas patří mezi nejkrásnější období z celého roku.

Společně s dětmi jsme se těšily na každé zapálení adventní svíčky, které nás přibližovalo více a více k tomu kouzelnému dni, kdy se rodiny sejdou u jednoho stolu a ve všech domovech se rozsvítí stromeček a rozzáří se oči dětí nad dárečky.

 S napětím jsme čekali na příchod Mikuláše a jeho doprovodu. Čert tentokrát přivřel obě oči a když mu děti ještě zazpívaly čertovskou písničku, odešel s prázdnou. Z rukou Mikuláše a Anděla pak děti dostaly sladkou nadílku. Plněním úkolů z adventního kalendáře, výrobou vánočních dárečků, vánočním tvořením, hudebními a pohybovými činnostmi, připomenutím lidových zvyků a obyčejů, které se váží k Vánocům jsme si zpříjemnili čekání na Ježíška.

 A konečně jsme se dočkali. Zvoneček nám svým zacinkáním sdělil, že ani letos nezapomněl na ty milé, bystré a pracovité děti ve školce. To bylo radosti z rozsvíceného stromečku. A těch dárečků pod stromečkem!

Ani jsme se nenadáli a vstoupili jsme do nového roku. Příchodem Tří králů skončilo nejkrásnější a nejkouzelnější období celého roku.

 

s

Zatím žádné komentáře! Můžete vložit první komentář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *